Nálunk végzett terapeuták


karádik

Dr. Karádi Kázmér

Általános orvos vagyok. 1992-ben végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 1992 óta dolgozom a PTE ÁOK Magatartástudományi Intézetében. 2009 óta családterápiát, majd család-rendszer terápiát tanultam. 2015-ben megszereztem a család-rendszer terapeuta végzettséget.

Öt éve foglalkozom család- és párterápiákkal. Elsősorban a családterápia medicinális irányzatával dolgozom. Családterápiás munkám során krónikus neurológiai betegségekkel (traumás agysérülés, stroke, sclerosis multiplex, demencia) küzdő családokat segítek Pécsett. Elérhetőségem: karadikazmer@gmail.com

 

PerjésiAnna

Perjési Anna
“Mi lehet jobb annál, mint szeretni, amit csinálunk, és tudni, hogy annak értéke is van?” – Katherine Graham

Perjési Anna vagyok. Pedagógusi,pszichológusi végzettségem megszerzése után egy olyan módszert kerestem, mely közel áll személyiségemhez, és hatékony segítséget képes nyújtani a hozzám forduló páciensek terápiája során.
Így találtam rá a Családterápiára, mely szakmai eszköztáram további bővülését jelentette. Ma már mélyen hiszek a Rendszerszemléletű Családterápiában, mely bőséges eszköztárával adekvált módon tud hatni a családok és párok megbillent egyensúlyára.

Tel: +36 30/289-48-86

Kalo Attila

Családokkal kezdtem el beszélgetni 2007-ben. Olyan családokkal, akik krízishelyzetben voltak minden tekintetben.Abban az időben egy családos átmeneti otthon udvarán, a nyári szünetben kisgyerekek szaladgáltak, szüleik pedig frusztráltsággal, de a jövő reményteliségével léteztek egy olyan helyzetben, amiből saját erejükből nem voltak képesek továbblépni. Ekkor határoztam el, hogy segítő szakemberként a tudásomat, készségeimet a családok problémáinak, működési zavarainak enyhítésére fordítom.

A Support és a Menedékház Alapítványnál családsegítési feladatokat láttam el. Sokproblémás családokat kísértem annak érdekében, hogy egyedül szervezzék mindennapjaikat, kielégítsék fiziológiai szükségleteiket, megteremtsék biztonságos környezetüket, hogy visszaszerezzék önbecsülésüket. Utóbbi szervezetnél szakmai vezetőként szavatoltam a minél hatékonyabb beavatkozást a családokkal folytatott munkában. Jelenleg a Léthatáron Alapítvány intézményvezetője vagyok, ahol függőségekkel küzdő, lakhatás nélküli felnőtt férfiaknak nyújtunk ellátást. A Bárka Család- és Gyermekvédelmi Központjában terapeutaként fogadom a családokat. Budapest XIII. kerületében magánrendelésen találkozom a hozzám fordulókkal.

Elkötelezett szakemberként arra helyezem a hangsúlyt, hogy a hozzám fordulók nyugodt, elfogadó légkörben megfogalmazhassák kapcsolati problémáikat, illetve egyéni nehézségeiket.

Általam körüljárt területek, tapasztalatok: családterápia/családkonzultáció, párterápia, családi és közösségi mediáció, pszichodráma, családsegítés, sokproblémás családok-krízisintervenció, művészetterápia, gyászfeldolgozás, szervezetfejlesztés, addikciók, hajléktalan ellátás, szociális management.

Tel.: +36/30-608-6874
E-mail: kaloattila@gmail.com
Web: kaloattila.hu

 

Borbála_Johnsen

Johnsen Borbála vagyok, tanácsadó szakpszichológus, szakterületem a kockázat a krízis és a trauma. Bölcsész-tanári (1996) és pszichológus (2006) diplomámat a Szegedi Tudományegyetemen szereztem meg, szakképzésemet (2009) az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen végeztem.

Személyes és szakmai életemnek egyaránt elválaszthatatlan része a repülés, szemléletem biztos alapjait is itt kaptam. Megtanultam, hogy egy csapatnak, mint amilyen a család is, a működési szabályai életfontosságúak, biztonságot, boldogságot és sikert adnak. Megtanultam ugyanakkor azt is, hogy ezeknek a működési szabályoknak a nem ismerete sajnos nem mentesít a következmények alól. Ezért vált alapvető fontosságúvá számomra a működési szabályok, szabályszerűségek megismerése életem minden területén, így a szakmámban, a kutatásban, a tanácsadásban, a terápiában is. Mindazokat a módszereket, amiket magaménak mondhatok, a tranzakció analízist, a KIP-et (“képezős” hipnoterápia), a mediálást a család-rendszer terápia foglalja biztos és biztonságos, teljességet adó keretbe. Pszichológusként segítek az engem felkeresőknek megismerni, megalkotni saját maguk és családjuk működési szabályait, hogy rátalálhassanak arra a biztonságra, boldogságra és sikerre, amire vágynak!

Angol, francia és norvég nyelven is dolgozom!

Guba imre

Guba Imre

Személyes hivatásom leginkább azokból a sebzettségeimből fakad, amikkel már tudatosan találkoztam, dolgoztam. Az önismeret útján találtam rá arra a Forrásra, ami lényem legmélyén fakad, ahol életet találok. Életet, amely sikerülni akar! Család-rendszer terapeutaként azoknak a szolgálatába szeretnék szegődni,  akik keresik az útjukat a saját egyéni/páros/családi/közösségi erőforrásaikhoz, hogy növekedhessenek és minél teljesebb életet élhessenek.

Faipari mérnökként indultam, majd teológiát, mentálhigiénét, szervezetfejlesztést, gyásztanácsadást, családterápiát, bibliodrámát, pszichodrámát tanultam és így lettem végül család-rendszer terapeuta. Az Élettükör Mentálhigiénés Műhelyben dolgozom.

Elérhetőségeim: +36/20-770-8808; guba.imre@gmail.com

NatonekGabriellav Natonek Gabriella

Emberekkel foglalkozni sokféle módon lehet. Harminc éven keresztül tanárként, iskolavezetőként a katedráról és a fogadóóráimon tettem ezt. Ha a konfliktusokat megfelelően kezeljük, rengeteget nyerhetünk: energiát, időt, pénzt, kapcsolatokat. A családterápia, párterápia komoly segítséget tud nyújtani ebben.Évekkel ezelőtt hoztam egy döntést és egy új szakmát tanultam, 2009-ben a Miskolci Egyetem jogi karán Családjogi és iskolai mediáció témakörben általános és igazságügyi diplomát szereztem. Így lehetővé vált, hogy egy másik területen foglalkozzam az emberekkel. Ez a szakma nemcsak nekem új, hanem a társadalomban is most keresi a helyét, elfogadottságát.Eddigi munkám során gyakran tapasztaltam, hogy a konfliktusok mennyire megnehezíthetik az egyének, szervezetek életét. A viták romboló hatással vannak az emberi kapcsolatokra, a hangulatra, az egészségi állapotra, a szervezet hatékonyságára, a munka eredményességére. Ehhez újabb tanulásra volt szükségem, 2012-ben párkapcsolati tanácsadói végzettséget is szereztem. 2014-től kezdve részt vettem a család-rendszer terápia képzésen, amelynek alapján 2016-ban család-rendszer terapeuta lettem.Elérhetőségeim:
www.kibekitem.hu
natonek.gabriella@upcmail.hu
06 309 199 524

 

Oszd tovább...Share on FacebookShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on PinterestPrint this page