Végzett család-rendszer terapeuták


karádik

Dr. Karádi Kázmér

Általános orvos vagyok. 1992-ben végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 1992 óta dolgozom a PTE ÁOK Magatartástudományi Intézetében. 2009 óta családterápiát, majd család-rendszer terápiát tanultam. 2015-ben megszereztem a család-rendszer terapeuta végzettséget.

Öt éve foglalkozom család- és párterápiákkal. Elsősorban a családterápia medicinális irányzatával dolgozom. Családterápiás munkám során krónikus neurológiai betegségekkel (traumás agysérülés, stroke, sclerosis multiplex, demencia) küzdő családokat segítek Pécsett. Elérhetőségem: karadikazmer@gmail.com

 

PerjésiAnna

Perjési Anna
“Mi lehet jobb annál, mint szeretni, amit csinálunk, és tudni, hogy annak értéke is van?” – Katherine Graham

Perjési Anna vagyok. Pedagógusi,pszichológusi végzettségem megszerzése után egy olyan módszert kerestem, mely közel áll személyiségemhez, és hatékony segítséget képes nyújtani a hozzám forduló páciensek terápiája során.
Így találtam rá a Családterápiára, mely szakmai eszköztáram további bővülését jelentette. Ma már mélyen hiszek a Rendszerszemléletű Családterápiában, mely bőséges eszköztárával adekvált módon tud hatni a családok és párok megbillent egyensúlyára.

Tel: +36 30/289-48-86

Kalo Attila

Családokkal kezdtem el beszélgetni 2007-ben. Olyan családokkal, akik krízishelyzetben voltak minden tekintetben.Abban az időben egy családos átmeneti otthon udvarán, a nyári szünetben kisgyerekek szaladgáltak, szüleik pedig frusztráltsággal, de a jövő reményteliségével léteztek egy olyan helyzetben, amiből saját erejükből nem voltak képesek továbblépni. Ekkor határoztam el, hogy segítő szakemberként a tudásomat, készségeimet a családok problémáinak, működési zavarainak enyhítésére fordítom.A Support és a Menedékház Alapítványnál családsegítési feladatokat láttam el. Sokproblémás családokat kísértem annak érdekében, hogy egyedül szervezzék mindennapjaikat, kielégítsék fiziológiai szükségleteiket, megteremtsék biztonságos környezetüket, hogy visszaszerezzék önbecsülésüket. Utóbbi szervezetnél szakmai vezetőként szavatoltam a minél hatékonyabb beavatkozást a családokkal folytatott munkában. Jelenleg a Léthatáron Alapítvány intézményvezetője vagyok, ahol függőségekkel küzdő, lakhatás nélküli felnőtt férfiaknak nyújtunk ellátást. A Bárka Család- és Gyermekvédelmi Központjában terapeutaként fogadom a családokat. Budapest XIII. kerületében magánrendelésen találkozom a hozzám fordulókkal.Elkötelezett szakemberként arra helyezem a hangsúlyt, hogy a hozzám fordulók nyugodt, elfogadó légkörben megfogalmazhassák kapcsolati problémáikat, illetve egyéni nehézségeiket.Általam körüljárt területek, tapasztalatok: családterápia/családkonzultáció, párterápia, családi és közösségi mediáció, pszichodráma, családsegítés, sokproblémás családok-krízisintervenció, művészetterápia, gyászfeldolgozás, szervezetfejlesztés, addikciók, hajléktalan ellátás, szociális management.Tel.: +36/30-608-6874
E-mail: kaloattila@gmail.com
Web: kaloattila.hu

 

Borbála_Johnsen

Johnsen Borbála vagyok, tanácsadó szakpszichológus, szakterületem a kockázat a krízis és a trauma. Bölcsész-tanári (1996) és pszichológus (2006) diplomámat a Szegedi Tudományegyetemen szereztem meg, szakképzésemet (2009) az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen végeztem.

Személyes és szakmai életemnek egyaránt elválaszthatatlan része a repülés, szemléletem biztos alapjait is itt kaptam. Megtanultam, hogy egy csapatnak, mint amilyen a család is, a működési szabályai életfontosságúak, biztonságot, boldogságot és sikert adnak. Megtanultam ugyanakkor azt is, hogy ezeknek a működési szabályoknak a nem ismerete sajnos nem mentesít a következmények alól. Ezért vált alapvető fontosságúvá számomra a működési szabályok, szabályszerűségek megismerése életem minden területén, így a szakmámban, a kutatásban, a tanácsadásban, a terápiában is. Mindazokat a módszereket, amiket magaménak mondhatok, a tranzakció analízist, a KIP-et (“képezős” hipnoterápia), a mediálást a család-rendszer terápia foglalja biztos és biztonságos, teljességet adó keretbe. Pszichológusként segítek az engem felkeresőknek megismerni, megalkotni saját maguk és családjuk működési szabályait, hogy rátalálhassanak arra a biztonságra, boldogságra és sikerre, amire vágynak!

Angol, francia és norvég nyelven is dolgozom!

Guba imre

Guba Imre

Személyes hivatásom leginkább azokból a sebzettségeimből fakad, amikkel már tudatosan találkoztam, dolgoztam. Az önismeret útján találtam rá arra a Forrásra, ami lényem legmélyén fakad, ahol életet találok. Életet, amely sikerülni akar! Család-rendszer terapeutaként azoknak a szolgálatába szeretnék szegődni,  akik keresik az útjukat a saját egyéni/páros/családi/közösségi erőforrásaikhoz, hogy növekedhessenek és minél teljesebb életet élhessenek.

Faipari mérnökként indultam, majd teológiát, mentálhigiénét, szervezetfejlesztést, gyásztanácsadást, családterápiát, bibliodrámát, pszichodrámát tanultam és így lettem végül család-rendszer terapeuta. Az Élettükör Mentálhigiénés Műhelyben dolgozom.

Elérhetőségeim: +36/20-770-8808; guba.imre@gmail.com

NatonekGabriellav Natonek Gabriella

Emberekkel foglalkozni sokféle módon lehet. Harminc éven keresztül tanárként, iskolavezetőként a katedráról és a fogadóóráimon tettem ezt. Ha a konfliktusokat megfelelően kezeljük, rengeteget nyerhetünk: energiát, időt, pénzt, kapcsolatokat. A családterápia, párterápia komoly segítséget tud nyújtani ebben.Évekkel ezelőtt hoztam egy döntést és egy új szakmát tanultam, 2009-ben a Miskolci Egyetem jogi karán Családjogi és iskolai mediáció témakörben általános és igazságügyi diplomát szereztem. Így lehetővé vált, hogy egy másik területen foglalkozzam az emberekkel. Ez a szakma nemcsak nekem új, hanem a társadalomban is most keresi a helyét, elfogadottságát.Eddigi munkám során gyakran tapasztaltam, hogy a konfliktusok mennyire megnehezíthetik az egyének, szervezetek életét. A viták romboló hatással vannak az emberi kapcsolatokra, a hangulatra, az egészségi állapotra, a szervezet hatékonyságára, a munka eredményességére. Ehhez újabb tanulásra volt szükségem, 2012-ben párkapcsolati tanácsadói végzettséget is szereztem. 2014-től kezdve részt vettem a család-rendszer terápia képzésen, amelynek alapján 2016-ban család-rendszer terapeuta lettem.Elérhetőségeim:
www.kibekitem.hu
natonek.gabriella@upcmail.hu
06 309 199 524
Vasvári Nikoletta

1999-ben magyar nyelv- és irodalom szakos tanárként végeztem Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Már akkor nagyon érdekelt a pszichológia, ezért a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karán megszereztem a mentálhigiénés segítő szakember diplomámat is. Utána szakmai ismereteim bővítése érdekében család-rendszer terapeuta képzést, szexológus tanácsadó képzést, mediátor-, coach-, és trénerképzőt is végeztem. Dolgoztam gyerekvédelemben szakmai vezetőként, projektekben ifjúságvédelmi szakértőként, illetve képzési vezető voltam. Itt lehetőségem nyílt tréningek tartására is, például konfliktuskezelés, asszertivitás, kommunikációs tréning. Részt vettem képzési programok és akkreditált programok készítésében, illetve pályázatírásban.
Most már saját utamat járom. Segítséget tudok nyújtani szexuális és párkapcsolati gondokkal küzdőknek, foglalkozom férfi és női szexuális funkciózavarok okainak feltárásával és kezelésével. Egyéni életvezetési gondok megoldásán kívül karrier tanácsadással kapcsolatos problémái rendezésében is segíthetek.
Pszichoterapeuta munkámon kívül még mindig szeretek előadni, tanítani, tréninget tartatni. Előfordulok esti rádiós műsorban, illetve egy női újságnak is írtam cikkeket.
Azt gondolom, abban tudok segíteni, hogy megtalálja az egyensúlyt a magánélet és a munka között, így kiegyensúlyozott, harmonikus életet élhessen.