Végzett család-rendszer terapeuták


Bajnok Anikó
Domanyek Zsófia
Erdős Balázs
Guba Imre
Johnsen Borbála
Kaló Attila
Dr. Karádi Kázmér
Koncz Orsolya
Lőrik Mónika
Nádor Tamás
Natonek Gabriella
Orsolics Zénó
Perjési Anna
Vasvári Nikoletta

Bajnok Anikó Bajnok Anikó
Több, mint 20 éve dolgozom tanácsadóként, majd specializálódtam pár- és családi kapcsolatokra. A Pécsi Tudományegyetemen szereztem diplomát, később családterápiát, majd család-rendszer terápiát tanultam, valamint végeztem mediátorként és gyászcsoport vezetőként. Az üzleti világból a HR és a reklámszakma területén szereztem jelentős tapasztalatokat, vezetőfejlesztő tanácsadóként, illetve trénerként. Hiszem, hogy mindenkiben több rejlik annál, mint amennyit el mer hinni magáról vagy a kapcsolatairól. Éppen ezért célom, hogy klienseim az ülések során egy új szemszögből is rálássanak helyzetükre, ismerjék fel lehetőségeiket, a változás útját, fejlődjön a személyiségük és ez által javuljon életminőségük. Négy gyermek anyukájaként folyamatosan megélem az anyaság örömteli kihívásait, mellette a munkámban is az aktív és kreatív életre törekszem. A legjobb tanítómester számomra is a tapasztalatokat, fejlődési lehetőségeket bőven kínáló élet, melyet próbálok minél tudatosabban szemlélni és megélni.

Elérhetőségeim: +36/70-3803634; a.bajnok@gmail.com

Vissza a lap tetejére

Domanyek Zsófia
2011-ben kineziológusként végeztem, azóta rendelek saját rendelőben az EMMI és MESZK égisze alatt, mint szakképzett egészségügyi szakdolgozó- segítő. A fő képzési területem a professzionális kineziológia,  pedagógiai kineziológia, transzformációs kineziológia volt, amit lefordíthatunk célorientált rendszerszemléletű kineziológiaként is. Emellett tanultam gazdasági kineziológiát, energetikai anatómiát is.

2017-ben csatlakoztam a Családrendszer-terápiás Műhelyhez, ahol elsajátítottam a különböző családrendszer-terápiás módszereket. Megfigyeltem, hogy a transzformációs kineziológia milyen közel áll a családrendszer-terápiás módszertanokhoz. Mivel a transzformációs kineziológia is transzgenerációs mintákkal is dolgozik, fizikai, emocionális és mentális blokkokat keres és old fel, felismertem, hogy ezt az alternatív szemléletet kiválóan lehet kombinálni a családrendszer-terápiás módszerekkel. Emellett nagy hangsúlyt fektetek a testi tünetek- az allergiától kezdve a túlsúlyon keresztül az inzulinrezisztenciáig- lelki okainak feltárására és feldolgozására. Egyéni, páros és csoportos üléseket tartok.

Elérhetőség: domanyekzsofia@gmail.com

Vissza a lap tetejére

Erdős Balázs Erdős Balázs

Mentálhigiénés szakemberként végeztem a Semmelweis Egyetemen. Mellette család-rendszer terapeutaként,  családállítóként, felnőtt és gyermek jógaoktatóként is működöm. Képzésben állok pszichodráma és test-orientált terápiák területén. Legközelebb áll hozzám a rendszer szemlélet, a test, érzelmek és lélek kapcsolata. Azonban fontosnak tartom, hogy több megközelítéssel és több módszerrel dolgozzak a munkám során. Munkám során gyermekkel, kamaszokkal és felnőttekkel is dolgozom.

Vissza a lap tetejére

Guba Imre Guba Imre

Személyes hivatásom leginkább azokból a sebzettségeimből fakad, amikkel már tudatosan találkoztam, dolgoztam. Az önismeret útján találtam rá arra a Forrásra, ami lényem legmélyén fakad, ahol életet találok. Életet, amely sikerülni akar! Család-rendszer terapeutaként azoknak a szolgálatába szeretnék szegődni,  akik keresik az útjukat a saját egyéni/páros/családi/közösségi erőforrásaikhoz, hogy növekedhessenek és minél teljesebb életet élhessenek.

Faipari mérnökként indultam, majd teológiát, mentálhigiénét, szervezetfejlesztést, gyásztanácsadást, családterápiát, bibliodrámát, pszichodrámát tanultam és így lettem végül család-rendszer terapeuta. Az Élettükör Mentálhigiénés Műhelyben dolgozom.

Elérhetőségeim: +36/20-770-8808; guba.imre@gmail.com

Vissza a lap tetejére

Johnsen Borbála Johnsen Borbála vagyok, tanácsadó szakpszichológus, szakterületem a kockázat a krízis és a trauma. Bölcsész-tanári (1996) és pszichológus (2006) diplomámat a Szegedi Tudományegyetemen szereztem meg, szakképzésemet (2009) az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen végeztem.

Személyes és szakmai életemnek egyaránt elválaszthatatlan része a repülés, szemléletem biztos alapjait is itt kaptam. Megtanultam, hogy egy csapatnak, mint amilyen a család is, a működési szabályai életfontosságúak, biztonságot, boldogságot és sikert adnak. Megtanultam ugyanakkor azt is, hogy ezeknek a működési szabályoknak a nem ismerete sajnos nem mentesít a következmények alól. Ezért vált alapvető fontosságúvá számomra a működési szabályok, szabályszerűségek megismerése életem minden területén, így a szakmámban, a kutatásban, a tanácsadásban, a terápiában is. Mindazokat a módszereket, amiket magaménak mondhatok, a tranzakció analízist, a KIP-et (“képezős” hipnoterápia), a mediálást a család-rendszer terápia foglalja biztos és biztonságos, teljességet adó keretbe. Pszichológusként segítek az engem felkeresőknek megismerni, megalkotni saját maguk és családjuk működési szabályait, hogy rátalálhassanak arra a biztonságra, boldogságra és sikerre, amire vágynak!

Angol, francia és norvég nyelven is dolgozom!

Vissza a lap tetejére

Kaló Attila Kaló Attila
Segítő hivatásomat a gyermekvédelem, majd szociális ellátás területén kezdtem meg. Krízishelyzetben lévő családoknak nyújtottam támaszt problémáik felismeréséhez, erőforrásaik kimunkálásához, társadalomba való aktív visszailleszkedéséhez.
10 éve ismerkedtem meg a családterápiával. Ma már vallom, a rendszerszemlélet meghatározó alapja munkámnak, életemnek egyaránt. A családokkal kapcsolatos munkámban olyan kérdésekkel, kommunikációs kihívásokkal, mintákkal, határokkal és struktúrákkal találkozom folyamatosan, amelyeknek már a gyökerei, törvényszerűségei, biológiai, és lélektani alapjai számtalan izgalmas rátekintést, és egyedi hozzáállást kívánnak.
Üléseimen a fejlődéshez hozzájárulóan az érzelmek kifejezése a kommunikációban, a mérgező mondatok megszüntetése, saját családi minták hierarchiájának kibontása, a kötődési kérdések hangsúlyosan jelen vannak.

Szakmai munkámat hazai képzőimen kívül nagyban befolyásolták olyan külföldön praktizáló szakemberek, többek között, mint Reinhard Krüger, Gáspár György, Monica McGoldrick, Sue Johnson, akikkel a mélyebb bugyrokba, teljesen új megközelítésekbe láttam bele. Ilyenek a testvérkapcsolatok, az érzelmek, a kötődés vizsgálata/kötődő szeretet megteremtése, cirkulálása, a pszichodráma, mint eszköz, az egyéni, vagy páros munkában, az imágó terápia, vagy a genogram sokszínű használata.
Hosszú évek óta dolgozom családokkal a gyermekjóléti területen.
Magánpraxisban egyedül és párban is fogadok főképpen párokat személyesen Budapesten és online.

Mindemellett jelenleg tanácsadóként dolgozom több területen. Szupervizorként, Coachként támogatom a munka világában a rendszereket. A kiégés megelőzés, stresszkezelés fontossága, a kommunikációról és konfliktuskezelésről való közös tanulás ma már elengedhetetlen része jóllétünknek, a gyorsuló világ kihívásainak (lassulás, belső béke megteremtése, érzelmi kapcsolatteremtés, reziliencia, mindfulness), és a szervezetek sikereinek, vezetők hatékony működésének is. Vezetőként képződtem is, illetve vezetői szerepben is voltam több éven át. Ezen tudásaimat, tapasztalataimat tréningek alkalmával kamatoztathatom.

Hivatásomban a célom az, hogy az emberek minél közelebb kerülhessenek önmaguk és kapcsolataik érzelmi megéléséhez, megértéséhez magánéletükben és szakmai életükben egyaránt. Ehhez tudásomon kívül a nyitott, biztonságot teremtő és empatikus személyiségem, sokszínű módszereket alkalmazó eszköztáram van mellettem útitársul.

Szakmai szervezeti tagságok:
A Magyar Családterápiás Egyesület, a Család-rendszer Terápiás Műhely, A Magyar Szupervizorok és Szupervizor Coachok Társaságának, és a Magyar Coach Szövetségnek vagyok a tagja.

Honlap: www.kaloattila.hu
Facebook: @kapcsolatok.kaloattila
Email: mail@kaloattila.hu

Vissza a lap tetejére

Dr. Karádi Kázmér Dr. Karádi Kázmér
Általános orvos vagyok. 1992-ben végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 1992 óta dolgozom a PTE ÁOK Magatartástudományi Intézetében. 2009 óta családterápiát, majd család-rendszer terápiát tanultam. 2015-ben megszereztem a család-rendszer terapeuta végzettséget.
Családterápiás munkám során krónikus neurológiai betegségekkel (traumás agysérülés, stroke, sclerosis multiplex, demencia) küzdő családokat segítek Pécsett. Elérhetőségem: karadikazmer@gmail.com

Vissza a lap tetejére

Koncz Orsolya

Koncz Orsolya
Üdvözöllek, Koncz Orsolya vagyok, mentálhigiénés szakember és család-rendszer terapeuta, filozófia alapdiplomával. Szeretettel várlak egyéni- és páros konzultáción, nőknek szóló programunkon, esküvőre felkészítő kurzusunkon vagy szomatodráma csoportunkon!

Emberi kapcsolatok hálójában létezünk, személyiségünk másokon keresztül alakul ki és fejlődik folyamatosan. De a kapcsolataink félelmetesek is, mert konfliktusosak. Legyen szó akár hivatásbeli vagy bármilyen más elakadásról, végül mindig a kapcsolatainkról van szó. Ha szeretnél ezeken javítani, akkor a legjobb helyen jársz!
Amikor már egészen kiskoromban egzisztenciális kérdések kezdtek foglalkoztatni — mint például, mi lesz velünk a halál után és mi az élet értelme, ha egyszer meghalunk —, a családtagjaimmal nem tudtam erről beszélni, és az érzéseinket sem volt divat kifejezni, nyelvünk sem volt hozzá.
Emiatt egészen kamaszkoromig magányt és elidegenedettség érzést éltem meg, amikor is, véget nem érő bulizások során, a kortársaimmal végül is részese lettem egyfajta közösségnek.
A szerhasználattal és ennek mesterséges voltával azonban nem voltam elégedett, ezért kiszálltam és keresgélni kezdtem az utam.
Szerencsémre a családom tagjai már korábban az önismeret felé fordultak, a tanulmányaim során pedig először az ötezer évvel ezelőtt élt filozófusok írásaiban, majd a pszichológiai közegben találtam hasonszőrű gondolkodókra, és végül a baráti köröm is valahogy olyanokból állt össze, akik nem elégszenek meg a felszínes kapcsolódásokkal.
A magány és az elszigeteltség érzésének — de nagyon sok betegségnek is — az egyetlen hatásos ellenszere a kapcsolatok gyógyító ereje, méghozzá az olyan kommunikáció által, amely során a másikat mélyen megértjük és mi is megértve érezzük magunkat.
Ha valaki figyel ránk, az azt jelenti, látva vagyunk — szükségünk van a másokra ahhoz, hogy létezésünk elnyerje jogosultságát. Ebben a figyelemben vagyunk képesek megfogalmazni magunkat, a problémáinkra megoldást találni — és ezt a figyelmet ajánlom most neked.
 
Elérhetőségek

Vissza a lap tetejére

Lőrik Mónika
Lőrik Mónika vagyok, okleveles szociális szakember és család-rendszer terapeuta. Végzettességemet a Wesley János Lelkészképző Főiskolán, majd a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Karának Mentálhigiéné Intézetében szereztem. Tanulmányaim során mindig foglalkoztatott az, hogy a bajban lévő embereknek hogyan lehet szakszerűen segíteni, hogyan lehet cselekvésre motiválni őket. Szakmai tapasztalatomra a gyermekvédelem alap-, és szakellátásában tettem szert, majd a gyermekvédelmi és gyámügyi igazgatásban.

Az emberek életvezetési, lelki eredetű és szociális gondjainak kezelésével foglalkozom. Számos családot, gyermeket és szülőt kísértem válás, gyermekelhelyezés, szenvedélybetegség, mentális megbetegedések vagy családi traumáik mentén. A család-rendszer terápia az egyénekkel, párokkal és családokkal végzett segítő munkám során kezdett el igazán fontossá válni számomra, – hivatássá válni. A családi-rendszerek tanulmányozásával mélyrehatóbb ismereteket szereztem arról, miként formálja a családunk személyiségünket, hogy milyen kötelékeket és milyen szárnyakat kapunk életünk első kapcsolatában, a szüleinkkel és testvéreinkkel való kapcsolatban. Ezek a korai tapasztalatok leképezik kapcsolódási mintáinkat, melyek olykor segítségünkre vannak az életben és céljaink eléréséhez, olykor azonban gátolják a személyiségünk fejlődését, növekedését, – hátráltatnak kiteljesedésünkben. Természetesen ezen az úton a saját veszteségeimmel, családi traumáimmal, vélt vagy valós sérelmeimmel is szembenéztem, kiképzőim segítségével rátaláltam a bennük rejlő fejlődési lehetőségre.

A családterápia irányzatai közül hozzám a legközelebb a kontextuális családterápia irányzata áll, melynek eszköztára sok szinten mozgatja meg a családok, párok és egyének rendszerfolyamatait. A hatalmi viszonyok helyett a kapcsolati igazságosság, a nemi, családi szerepek demokratikus felfogása, a reflektivitás kölcsönössége fontos erőforrásai és fejlődési erői az általam vezetett konzultációnak.

A hozzám forduló emberek számára lehetőséget kínálok a változásra, megújulásra. Jelenlétemmel, érdeklődésemmel és értő figyelmemmel kísérem őket önismereti útjukon, mely közelebb viszi őket igazi önmagukhoz. Várom a találkozást veled is!

+36706564021 lorik.monika@gmail.com

Érden és Budapesten dolgozom.

Vissza a lap tetejére

Nádor Tamás
Általános orvosként végeztem, dolgoztam háziorvosi, illetve onkológiai ellátásban, intenzív osztályon is. Jelenleg Berlinben élek, ahol részben altatóorvosként, részben terapeutaként dolgozom.

Már az egyetem alatt és a saját életem nehézségein keresztül is világos lett számomra, hogy ahogy egyes szervi problémák, betegségek multikauzális természetűek, az egyéni belső énrészek és kapcsolati dinamikák hátterében is sokszor fellelhetők transzgenerációs történetek, feldolgozatlan sérülések. 2016-ban csatlakoztam a Családrendszer-terápiás Műhelyhez, az ott megismert rendszerszemlélet mélyreható benyomást tett rám. Jelenleg Hollandiában képződöm Gestalt-terápiás módszerben, amely ezt a szemléletet még tovább erősítette.

A valóság kusza, összetett és sokszor szeretnénk egyszerűsíteni. A születésünktől kezdve abszolút igazságokat szívunk magunkba, először a család, később az iskolák és társadalmi konstrukciók által. Egyszerre félelmetes és felszabadító folyamat rádöbbenni, hogy kontextusfüggő igazságok ugyanúgy létezhetnek. Ha át tudunk menni a másik térfelére, rácsodálkozhatunk, hogy mennyire másképp lehet ugyanaz a nézőpont is igaz. Számomra nem az számít, hogy kinek van igaza, hanem az, hogy kíváncsiak és kapcsolatban tudunk-e maradni. Hiszem hogy van amikor a fejünkkel kell helyzeteket megoldani, hogy van helye a tudományosan bizonyított praktikus módszereknek. Az is a meggyőződésem, hogy átadhatjuk a döntéshozatal jogát a szívünknek vagy a belső ösztöneinknek, ha vállaljuk a kockázatát annak, hogy igazán meghalljunk és befogadjunk valamit. Úgy tapasztaltam, hogy a túlélésünk érdekében kialakított páncélt le tudjuk tenni, és egyetlen kimondott szó is képes megváltoztatni az egész kapcsolati mezőt. Összegezve az egyén, a környezete és a kapcsolatai egész rendszereként való vizsgálatában, a testi élmények aktív használatában, az “itt és most” fókuszában, a hiedelmek és narratívák, megszakadt folyamatok felfedezésében és megértésében hiszek. Célom az, hogy segítsem az egyént teljes egészében – testileg, érzelmileg és szellemileg.

Magyarul és angolul, személyesen Berlinben és online is dolgozom.

Elérhetőségeim: +4915224287416; dr.tamasnador@gmail.com

Vissza a lap tetejére

Natonek Gabriella Natonek Gabriella
Emberekkel foglalkozni sokféle módon lehet. Harminc éven keresztül tanárként, iskolavezetőként a katedráról és a fogadóóráimon tettem ezt. Ha a konfliktusokat megfelelően kezeljük, rengeteget nyerhetünk: energiát, időt, pénzt, kapcsolatokat. A családterápia, párterápia komoly segítséget tud nyújtani ebben.Évekkel ezelőtt hoztam egy döntést és egy új szakmát tanultam, 2009-ben a Miskolci Egyetem jogi karán Családjogi és iskolai mediáció témakörben általános és igazságügyi diplomát szereztem. Így lehetővé vált, hogy egy másik területen foglalkozzam az emberekkel. Ez a szakma nemcsak nekem új, hanem a társadalomban is most keresi a helyét, elfogadottságát.Eddigi munkám során gyakran tapasztaltam, hogy a konfliktusok mennyire megnehezíthetik az egyének, szervezetek életét. A viták romboló hatással vannak az emberi kapcsolatokra, a hangulatra, az egészségi állapotra, a szervezet hatékonyságára, a munka eredményességére. Ehhez újabb tanulásra volt szükségem, 2012-ben párkapcsolati tanácsadói végzettséget is szereztem. 2014-től kezdve részt vettem a család-rendszer terápia képzésen, amelynek alapján 2016-ban család-rendszer terapeuta lettem. Elérhetőségeim:
www.kibekitem.hu
natonek.gabriella@upcmail.hu
06 309 199 524

Vissza a lap tetejére

Orsolics Zénó

Orsolics Zénó
2001. óta foglalkozom emberekkel, csoportokkal. Amikor, 1998.-ban felépültem súlyos függőségeimből, elhatároztam, hogy a segítő pályát választom. Ez volt életem egyik legjobb döntése. Egyik erőforrásom, hogy megjártam nagy mélységeket, ahol megtapasztaltam az elesettséget, a rászorultságot. Az önismeretet egy élethosszig tartó folyamatnak látom ezért én is folyamatosan fejlesztem magam, hogy a lehető legjobban tudjak neked segíteni. Elsősorban függőségekkel foglalkozom, egyénekkel, párokkal és családokkal, ahol valamilyen formában jelen van a függőség. Jelenleg kizárólag magánpraxisomban dolgozom.

Főbb tanulmányaim:

2020. Család – rendszer terapeuta
2018. Megoldásfókuszú Coach / Brief Coach (SoltionSurfers)
2018. Üzleti Coach / Proaktív Business Coach (ProBono)
2016. WJLF – Családkonzulens /családterapeuta –jelölt (szakirányú továbbképzés)
2013. Az élménypedagógiától az élményterápiáig 1. – 2. modul / Semmelweis Egyetem: Dr. Kenézlői E., Labancz D., Skaliczky D.
2009. Családterápiás elmélet és gyakorlat (Dr. Baráth Katalin, Dr. Komlósi Piroska)
2008. WJLF Szociális munka
2008. Csoportmunka, csoportterápia – belső képzés
2008. Segítő beszélgetés (Dr. Sarkadi Kamilla) – belső képzés
2003. Terence Gorski – Visszaesés-megelőzési oktató modul (dr. Grezsa F., Takács P.)

Ügyfeleimnek maximális diszkrécióval és titoktartási kötelezettséggel tartozom!
Elérhetőségeim: +36/30 3155746, idopont@orsolicszeno.huhttp://fuggosegkezeles.huhttp://orsolicszeno.hu

Vissza a lap tetejére

Perjési Anna Perjési Anna
“Mi lehet jobb annál, mint szeretni, amit csinálunk, és tudni, hogy annak értéke is van?” – Katherine Graham
Perjési Anna vagyok. Pedagógusi,pszichológusi végzettségem megszerzése után egy olyan módszert kerestem, mely közel áll személyiségemhez, és hatékony segítséget képes nyújtani a hozzám forduló páciensek terápiája során.
Így találtam rá a Családterápiára, mely szakmai eszköztáram további bővülését jelentette. Ma már mélyen hiszek a Rendszerszemléletű Családterápiában, mely bőséges eszköztárával adekvált módon tud hatni a családok és párok megbillent egyensúlyára.
Tel: +36 30/289-48-86

Vissza a lap tetejére

Vasvári Nikoletta Vasvári Nikoletta
1999-ben magyar nyelv- és irodalom szakos tanárként végeztem Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Már akkor nagyon érdekelt a pszichológia, ezért a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karán megszereztem a mentálhigiénés segítő szakember diplomámat is. Utána szakmai ismereteim bővítése érdekében család-rendszer terapeuta képzést, szexológus tanácsadó képzést, mediátor-, coach-, és trénerképzőt is végeztem. Dolgoztam gyerekvédelemben szakmai vezetőként, projektekben ifjúságvédelmi szakértőként, illetve képzési vezető voltam. Itt lehetőségem nyílt tréningek tartására is, például konfliktuskezelés, asszertivitás, kommunikációs tréning. Részt vettem képzési programok és akkreditált programok készítésében, illetve pályázatírásban.
Most már saját utamat járom. Segítséget tudok nyújtani szexuális és párkapcsolati gondokkal küzdőknek, foglalkozom férfi és női szexuális funkciózavarok okainak feltárásával és kezelésével. Egyéni életvezetési gondok megoldásán kívül karrier tanácsadással kapcsolatos problémái rendezésében is segíthetek.
Pszichoterapeuta munkámon kívül még mindig szeretek előadni, tanítani, tréninget tartatni. Előfordulok esti rádiós műsorban, illetve egy női újságnak is írtam cikkeket.
Azt gondolom, abban tudok segíteni, hogy megtalálja az egyensúlyt a magánélet és a munka között, így kiegyensúlyozott, harmonikus életet élhessen.

Vissza a lap tetejére