Képzőink / Előadóink


Monica McGoldrick
szupervízor

Az amerikai családterápia kiemelkedő képviselője, a The Multicultural Family Institute igazgatója, a Multicultural Association of Psychology and Psychoterapy Romania kiképzője.

Dr Tarján Emőke
képzésvezető

Orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta, kiképző család-rendszer terapeuta, pszichodráma vezető

A romániai Multicultural Association of Psychology and Psychoterapy kiképzője és külügyi kapcsolatok felelőse. Mint kiképző családterapeuta, majd kiképző család-rendszer terapeuta munkáját Magyarországon és Romániában végzi. Mint pszichodramatista, az utóbbi években, itthoni munkája mellett Ausztriában- Bécsben-, és Romániában – Erdély, Bukarest, stb. – vezetett csoportokat. A Klasszikus Pszichodráma Műhely Alapítvány kuratóriumi elnöke. Mint egyéni, pár-, és családterapeuta, pszichodramatista Budapesten és Pécsett dolgozik.

Iszlai Zoltán
képző

Mentálhigiénés szakember, pszichodramatista (MPE), családterapeuta (MCSE) család-rendszer terapeuta, tréner. Évtizedes gyakorlatot szerzett mint tréner a segítő szakemberek képzésében. Pár-, és családterapeutaként dolgozik Budapesten és Győrben. Pszichodráma csoportokat vezet. Képzőként Magyarországon és Romániában működik.

gaspar gyorgy Gáspár György
képző

Klinikai pszichológus, pszichológiát végzett a Babes – Bolyai Tudományegyetemen, Kolozsvárott. Eriksoni hipnoterápiával, valamint család-rendszer terápiával és integratív pszichoterápiával foglalkozik. A kognitív – viselkedés terápiában nagy gyakorlatot szerzett. A Pszichológiai és Pszichoterápiás Multikulturális Egyesület elnöke, a “Save the Children” romaniai szervezetének munkatársa, a romániai gyermekvédelmi programoknak, valamint serdülőknek és szüleiknek személyes és kapcsolati fejlődését segítő programoknak szakértője és koordinátora, Mentálhigiénés workshopok szervezője és vezetője.

Egyesületében a család-pszichoterápeuta képzési program képzési vezetője.
A magyarországi család-rendszer terapeuta képzés munkatársa.
Fehérváry Anikó

Fehérváry Anikó
képző

Pedagógus, mentálhigiénés szakember, pszichodráma vezető (MPE), családterapeuta (MCSE), család-rendszer terapeuta, csoportdinamikai társtréner(Magyar Csoport- és Szervezetdinamikai Egyesület), komplex művészeti terapeuta. A SOTE mentálhigiéné tanszékének külső munkatársa, egyházi szervezetfejlesztő. Tanár és mentor képzésben, önismeret és közösségfejlesztés fókuszú tréningeken évtizedek óta dolgozik trénerként. 10 év óta magánpraxisban fejleszt pár- és egyéni pácienseket. Publikációi mentálhigiéné és plébániai szervezetfejlesztés témakörben jelentek meg.
Szászi-Balázs150x
Szászi Balázs
képző
Családterapeuta(MCSE), család-rendszer terapeuta csoportdinamikai társtréner, coach, pedagógus, tréner, szupervízor, pszichodráma asszisztens (MPE), családdinamikai tréner

A Remény Háza Családterápiás Kapcsolati Műhely vezetője. Családterápia mellett foglalkozik családi vállalkozások és a civil szektor szervezetfejlesztésével, szociális intézményekben szupervízióval.

http://www.csaladterapiaszeged.hu

Snir-Peter
Snír Péter
képző
Csoportdinamikai tréner, szupervizor, szervezetfejlesztési tanácsadó, pszichodramatista
Végzettsége szerint teológus és szociális munkás. Filozófiai tanulmányainak egy részét Amerikában és Ausztriában folytatta, továbbá alkalmazott pszichológiában szerzett képzettséget (pszichodráma, viselkedés terápia és csoportdinamika).
Felnőttképzőként a hazai csoportdinamikai tréningmódszer meghonosítója, a csoport- és teamdinamika szakembere. Rögtönzések Színháza a Lakmusz Társulat improvizációs színésze.
Angolul, németül, szlovákul folyékonyan beszél.
Munkamódszerében szívesen alkalmazza a pszichodráma, a csoportdinamikai, valamint az improvizációs színházi ismereteit.
Zánkay András
vendégelőadó
Klinikai pszichológus, kiképző pszichodráma csoportvezető, szupervízor, a Klasszikus Pszichodráma Műhely képzési igazgatója.A pszichodráma és a csoportvezetés alapjait Mérei Ferencnél tanulta. A protagonista-centrikus pszichodrámával Teszáry Judith-nál ismerkedett meg. Két évtizeden át tanult és dolgozott együtt Dr. G. Max Claytonnal, a klasszikus pszichodráma nemzetközileg elismert szakemberénél.
A nyolcvanas évek elejétôl eredményesen alkalmazta a módszert az oktatásban, a terápiában és a szervezetfejlesztésben. Bemutatókat és workshopokat tartott Magyarországon kívül Ausztriában, Németországban, Ausztráliában és Új-Zélandon. Bekapcsolódott a pszichodráma képzésbe Magyarországon kívül Szlovákiában és Görögországban is.
Dr. Reinhard Krüger Dr. Reinhard Krüger
vendégelőadó
Pszichiáter, pszichodráma terapeuta, a német Moreno Intézet megbecsült tagja, aki rendszeres magyarországi képzéseivel aktív részese a pszichoterápiás életnek.R. Krüger specialitása a dramatikus eszközök alkalmazása a pszichoterápiás munkában, a mi képzésünkben pedig különösen a család-rendszer terápiás munkában..
Pieter Ruigewaard Pieter Ruigewaard ( Hollandia)
vendégelőadó
SGT ( Sexual Grounding Therapy) tréner, terapeuta. Az SGT magyarországi egyik legjelentősebb képviselője.
Dr. Klaus Antons (Németország)
vendégelőadó
Egyike az első németországi csoportdinamikai szakembereknek; szociálpszichológus, kiképző csoportdinamikai tréner (DGGO), szupervízor (DGSv), coach, szervezetfejlesztő tanácsadó, családterapeuta. Dolgozott számos egyetem és képző intézet mellett a stuttgarti Moreno Intézetnek, és évekig dolgozott együtt pszichodrámavezetőkkel. Jelenleg főként független szupervizorként, csoportdinamikai trénerként tevékeny. Számos publikációi közül a népszerű A csoportdinamika gyakorlata c. könyve (Synalorg, 2006) magyarul is megjelent.
Varga Éva
vendégelőadó
Kommunikációs szakember, pszichodráma vezető, trénerKözel másfél évtizede vezet önismeret-személyiségfejlesztés, kommunikáció, konfliktuskezelés és nyilvános szereplés fókuszú tréningeket. A Pécsi Tudományegyetem külsős oktatójaként a kommunikáció, a mentálhigiéné és a média területéhez kapcsolódó kurzusokat tart. Folyamatosan vezet pszichodráma csoportokat, elsősorban Pécsen.