Képzőink / Előadóink


Monica McGoldrick
szupervízor

Az amerikai családterápia kiemelkedő képviselője, a The Multicultural Family Institute igazgatója, a Multicultural Association of Psychology and Psychoterapy Romania kiképzője.

Dr Tarján Emőke
képzésvezető

Orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta, kiképző család-rendszer terapeuta, pszichodráma vezető

A romániai Multicultural Association of Psychology and Psychoterapy kiképzője és külügyi kapcsolatok felelőse. Mint kiképző családterapeuta, majd kiképző család-rendszer terapeuta munkáját Magyarországon és Romániában végzi. Mint pszichodramatista, az utóbbi években, itthoni munkája mellett Ausztriában- Bécsben-, és Romániában – Erdély, Bukarest, stb. – vezetett csoportokat. A Klasszikus Pszichodráma Műhely Alapítvány kuratóriumi elnöke. Mint egyéni, pár-, és családterapeuta, pszichodramatista Budapesten és Pécsett dolgozik.

Iszlai Zoltán
képző

Mentálhigiénés szakember, pszichodramatista (MPE), családterapeuta (MCSE) család-rendszer terapeuta, tréner. Évtizedes gyakorlatot szerzett mint tréner a segítő szakemberek képzésében. Pár-, és családterapeutaként dolgozik Budapesten és Győrben. Pszichodráma csoportokat vezet. Képzőként Magyarországon és Romániában működik.

gaspar gyorgy Gáspár György
képző

Klinikai pszichológus, pszichológiát végzett a Babes – Bolyai Tudományegyetemen, Kolozsvárott. Eriksoni hipnoterápiával, valamint család-rendszer terápiával és integratív pszichoterápiával foglalkozik. A kognitív – viselkedés terápiában nagy gyakorlatot szerzett. A Pszichológiai és Pszichoterápiás Multikulturális Egyesület elnöke, a „Save the Children” romaniai szervezetének munkatársa, a romániai gyermekvédelmi programoknak, valamint serdülőknek és szüleiknek személyes és kapcsolati fejlődését segítő programoknak szakértője és koordinátora, Mentálhigiénés workshopok szervezője és vezetője.

Egyesületében a család-pszichoterápeuta képzési program képzési vezetője.
A magyarországi család-rendszer terapeuta képzés munkatársa.
Zánkay András
vendégelőadó

Klinikai pszichológus, kiképző pszichodráma csoportvezető, szupervízor, a Klasszikus Pszichodráma Műhely képzési igazgatója.A pszichodráma és a csoportvezetés alapjait Mérei Ferencnél tanulta. A protagonista-centrikus pszichodrámával Teszáry Judith-nál ismerkedett meg. Két évtizeden át tanult és dolgozott együtt Dr. G. Max Claytonnal, a klasszikus pszichodráma nemzetközileg elismert szakemberénél.
A nyolcvanas évek elejétôl eredményesen alkalmazta a módszert az oktatásban, a terápiában és a szervezetfejlesztésben. Bemutatókat és workshopokat tartott Magyarországon kívül Ausztriában, Németországban, Ausztráliában és Új-Zélandon. Bekapcsolódott a pszichodráma képzésbe Magyarországon kívül Szlovákiában és Görögországban is.

Dr. Reinhard Krüger Dr. Reinhard Krüger
vendégelőadó

Pszichiáter, pszichodráma terapeuta, a német Moreno Intézet megbecsült tagja, aki rendszeres magyarországi képzéseivel aktív részese a pszichoterápiás életnek.R. Krüger specialitása a dramatikus eszközök alkalmazása a pszichoterápiás munkában, a mi képzésünkben pedig különösen a család-rendszer terápiás munkában..

Pieter Ruigewaard Pieter Ruigewaard ( Hollandia)
vendégelőadó

SGT ( Sexual Grounding Therapy) tréner, terapeuta. Az SGT magyarországi egyik legjelentősebb képviselője.

Dr. Klaus Antons (Németország)
vendégelőadó

Egyike az első németországi csoportdinamikai szakembereknek; szociálpszichológus, kiképző csoportdinamikai tréner (DGGO), szupervízor (DGSv), coach, szervezetfejlesztő tanácsadó, családterapeuta. Dolgozott számos egyetem és képző intézet mellett a stuttgarti Moreno Intézetnek, és évekig dolgozott együtt pszichodrámavezetőkkel. Jelenleg főként független szupervizorként, csoportdinamikai trénerként tevékeny. Számos publikációi közül a népszerű A csoportdinamika gyakorlata c. könyve (Synalorg, 2006) magyarul is megjelent.

Varga Éva
vendégelőadó

Kommunikációs szakember, pszichodráma vezető, tréner. Közel másfél évtizede vezet önismeret-személyiségfejlesztés, kommunikáció, konfliktuskezelés és nyilvános szereplés fókuszú tréningeket. A Pécsi Tudományegyetem külsős oktatójaként a kommunikáció, a mentálhigiéné és a média területéhez kapcsolódó kurzusokat tart. Folyamatosan vezet pszichodráma csoportokat, elsősorban Pécsen.