Krízis a családokban és a terapeutákban


Április 28-30-ig.

Workshopunkon jobban megérthetjük a családrendszereken belüli kríziseket és megtanulhatunk könnyebben bánni velük. Bár a krízisek fenyegető élmények, mindig tartalmazzák a fejlődés lehetőségét is.
Mindegy, hogy pszichotikus vagy neurotikus krízisről van szó, a családon belüli alkoholizmusról, bántalmazásról és annak tabuvá tételéről, családi titkokról vagy a szülők, gyerekek és tanárok közti harcról. Krízis az, amit a terapeuta vagy a tanácsadó krízisnek érez és akként él meg.
A workshopon szó lesz a kríziselméletről. Azt követően néhány résztvevő krízisnek megélt szituációját jelenítjük meg, és dolgozzuk fel szupervíziós ülésben, szerepjátékkal és dramatikus munkával. Rendszerszemléletű, stratégiás és paradox módszereket használunk.
Hozzatok eseteket abból fogunk dolgozni!

Csoportvezetők:

Dr. Klaus Antons, Németország ( http://klausantons.de )
Április 28-án 14.00- 20.00
Április 29-én  9.30 – 19.00

Egyike az első németországi csoportdinamikai szakembereknek; szociálpszichológus, kiképző csoportdinamikai tréner (DGGO), szupervízor (DGSv), coach, szervezetfejlesztő tanácsadó, családterapeuta. Dolgozott számos egyetem és képző intézet mellett a stuttgarti Moreno Intézetnek, és évekig dolgozott együtt pszichodrámavezetőkkel.
Jelenleg főként független szupervizorként, csoportdinamikai trénerként tevékeny. Számos publikációi közül ” A csoportdinamika gyakorlata „- című könyve  magyarul is megjelent. (Synalorg, 2006)

Dr. Tarján Emőke
Pszichiáter, pszichoterapeuta, kiképző család- rendszer terapeuta, pszichodráma- pszichoterapeuta. A Család- Rendszer Terápiás Műhely vezetője.

Április 30-án: 9.30 – 17.00

Részvételi díj: 39000 ft
Cím: Budapest, Wesselényi u. 71.
Jelentkezés. info@csaladrendszerterapia.hu
tarjanemoke@gmail.com
Tel. szám:  30-5281918