Hatékony kommunikáció – hatékony ember, hatékony terapeuta


„Hatékony terapeuta” címmel június 23-25 között szervezzük a család – rendszer terapeuta képzésünk következő modulját.
Várjuk mindazokat, akiket érdekel a kommunikáció szempontjából közelített hatékonyság, akár saját működésében, akár szakmájában, mint terapeuta vagy coach.
Vendégünk Varga Éva lesz.

Tréning szinopszis:

Akarjuk vagy sem, állandóan kommunikálunk: nemcsak akkor, amikor beszélünk, hanem akkor is, ha épp csendben vagyunk. Folyamatosan közlünk valamit a többi emberrel, mint ahogyan folyamatosan értjük – vagy érteni próbáljuk –, amit a többi ember próbál közölni velünk. Ha ismerjük és használni tudjuk az asszertív kommunikáció eszközeit, sikeresebb emberek lehetünk az életben és hatékonyabb terapeuták a munkában, és az életünk minden területén kiegyensúlyozottabb, teljesebb kapcsolatokat ápolhatunk.

A képzés arra az alapelvre épül, hogy a jó is „terapeutasághoz” elengedhetetlenek a jó kommunikációs készségek: az értő figyelem eszközeinek az alkalmazása, az asszertivitás, az interperszonális készségek, a meggyőző erő, a (realisztikus!) pozitív szemlélet, a reflexivitás, stb. Ehhez az első lépés a saját kommunikáció tudatosítása és fejlesztése. Emellett fontos, hogy a terapeuta rálásson a kliensei kommunikációjában azokra az elemekre, amelyek hozzájárulnak az önismereti és a kapcsolati problémákhoz, és segíteni tudja azok korrigálásában.

Workshopunkon egyrészt megismerjük a hatékony, asszertív kommunikáció alapelveit és azok terápiában játszott szerepét; másrészt a saját kommunikációs eszköztár fejlesztése révén segítjük a csoporttagokat abban, hogy felismerjék saját klienseik kommunikációs csapdáit, a problémák kommunikációs vetületeit, és támogatást tudjanak nyújtani számukra ezek módosításában, kijavításában – vagyis a hatékony kommunikációs eszközök elsajátításában és fejlesztésében.

A képzésen elsősorban saját szituációkkal, esetekkel dolgozunk majd. – Varga Éva

 

Varga Éváról:

Kommunikációs szakember, pszichodráma vezető, tréner

Közel másfél évtizede vezet önismeret-személyiségfejlesztés, kommunikáció, konfliktuskezelés és nyilvános szereplés fókuszú tréningeket. A Pécsi Tudományegyetem külsős oktatójaként a kommunikáció, a mentálhigiéné és a média területéhez kapcsolódó kurzusokat tart. Folyamatosan vezet pszichodráma csoportokat, elsősorban Pécsen.

 

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/275491646252708/

Helyszín: Budapest, Wesselényi u. 71.
További információk és jelentkezés: tarjanemoke@gmail.com, +36305281918