Kognitív-viselkedésterápia rendszer-szemléletben


Modulunkban Frank Dattilio, (USA, Harvard Egyetem) anyaga alapján dolgozunk, melyet a Család-rendszer Terápiás Műhely számára 2018. márciusában adott át. 2018. márciusában a műhelyünk felkérésére 2 napos workshopot tartott, melyben segített bennünket a kognitív-viselkedésterápia hatalmas anyagában eligazodni.

Dattilio személyében neves szakembert ismerhettünk meg, aki a kognitív-viselkedésterápiát közvetlenül Aaron T. Beck-től tanulta. Ezután N. Epstein és D. Baucom hatására egyre élesebben fókuszált az érzelmekre.

Párokkal és családokkal végzett terápiás munkájában évtizedek óta használja ezt a kiterjesztett modellt. Hogy hogyan, azt videókon keresztül fogjuk bemutatni.

Közben értelmet kapnak a kognitív-viselkedésterápia alapfogalmai.  Hamarosan kiderül számunkra, hogy a kognitív terápiára ilyen módon nézve mennyire jól integrálható a tárgykapcsolat-elmélethez, rendszer- szemlélethez. 

A három nap alatt érthetővé, átláthatóvá válnak gondolati csapdáink. Rálátunk arra, mi történik velünk, ha azt hisszük, tiszta fejjel, érzelmek nélkül gondolkodunk és aztán kiderül, hogy mégsem.

A segítő foglalkozásúakon kívül várjuk azokat,

  • akiknek fontos kapcsolatukban sok a hosszú “racionális” csatározás… 
  • akik sejtik, hogy bizonyos régi mondatok hatalmukban tartják kapcsolati rendszerük működését…
  • akik pontosan és biztosan tudják, mit gondol a másik…

A videón bemutatott esettörténetek is reményteljes példák arra, hogyan tudjuk korrigálni gondolati csapdáinkat és ezáltal minőségibbé tenni párkapcsolatunkat.

A teória mellett technikák gyakorlását, videók bemutatását és sok- sok sajátélményt tervezünk!

2019. március 8-án 14.00 – 20.00
március 9-én 9.30 – 19.00
március 10-én 9.30 – 17.00